Pièces inédites de la Collection du Musée National d’Histoire de la Roumanie découvertes dans la nécropole du XIéme siècle de Vărsând-Movila dintre vii (dép.d’Arad)

Cercetări Arheologice 11, 2000, 497-505
https://doi.org/10.46535/ca.11.21Pièces inédites de la Collection du Musée National d'Histoire de la Roumanie découvertes dans la nécropole du XIéme siècle de Vărsând-Movila dintre vii (dép.d'Arad)


Authors: Silviu Oţa

Keywords: -

Abstract:

Articolul de faţă îşi propune să semnaleze câteva greşeli şi inadvertenţe găsite în publicarea necropolei de secol XI de la Vărşand – Movila dintre vii (în M.C.A./1956, 89-152). în acelaşi timp, îşi propune să semnaleze şi prezenţa unor piese nepublicate până în prezent, provenite din acelaşi sit şi aflate în prezent în colecţiile M.N.I.R. Este posibil ca o mare parte din piesele descrise să provină chiar din mormintele publicate fără o descriere mai amănunţită a inventarului. în lipsa unui carnet de săpătură, am publicat piesele sub titlul de inventar.

Download: PDF


How to cite: Silviu Oţa, Pièces inédites de la Collection du Musée National d'Histoire de la Roumanie découvertes dans la nécropole du XIéme siècle de Vărsând-Movila dintre vii (dép.d'Arad), Cercetări Arheologice, Vol. 11, pag. 497-505, 2000, doi: https://doi.org/10.46535/ca.11.21


Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License